janApeldoorn IT, waarom interessant? Was de eerste gedachte toen ik jaren geleden (ongeveer 6) er voor het eerst in aanraking mee kwam. Zit er dan zoveel IT in Apeldoorn? Zijn er wel IT-ers in Apeldoorn? Wat heb ik aan deelname aan zo’n netwerk? Misschien dezelfde vragen die jij nu hebt als je denkt aan Apeldoorn IT. En zonder die vragen te beantwoorden ging ik weer verder in de dagelijkse hectiek. Tot ik 2 jaar geleden weer op het netwerk stuitte. En toen ben ik maar eens op zoek  gegaan naar antwoorden op die vragen. En ja,  er zit veel IT en veel IT-ers in Apeldoorn. Meer dan 5.000 IT-ers, deels werken in Apeldoorn, maar ook voor een groot deel daarbuiten. In grootte de derde beroepsgroep in onze gemeente. En IT dan? Ook dat. Natuurlijk kende ik de grote bedrijven/instellingen als Achmea, Belastingdienst, Kadaster. Met hen heb ik de afgelopen jaren vaak mogen samenwerken. Mijn verrassing was de veelheid aan kleinere IT bedrijven of nog mooier de maakbedrijven met toenemende IT oplossingen. Wat van de beter bewaarde geheimen van Apeldoorn. Denk aan Liminus, Divitel, Hollander Techniek, etc.

Tsja, en dan denk ik aan de veranderende wereld. Steeds meer netwerk georiënteerd. Wat is er
dan mooier om mee te bouwen aan een platform als Apeldoorn IT? Dus stoute schoenen aangetrokken, me in het netwerk gestort en nu ben ik de trekker van de werkgroep die het congres van 3 november organiseert. En direct is het al leuk. In de werkgroep goede en betrokken mensen die ook willen bouwen. En het idee om het congres neer te zetten voor alle in Apeldoorn werkende IT-ers werd direct omarmd. En de reactie van bedrijven/instellingen die we benaderen is positief. Dan is het leuk werken en levert dit veel energie, kennis en kennissen op.  En oh ja, als je dat ook wilt dan is deelnemen een must! Kom met en bij ons kijken op 3 november in Omnisport.

Jan Hendriks

Programma en aanmelden