Eens per jaar organiseert het Apeldoorn IT netwerk een directiemeeting. Het netwerk wil op alle niveaus in de organisatie betrokkenheid en draagvlak creëren. Het thema voor deze directiemeeting was ‘open innovatie’. Hoe werk je met elkaar samen aan nieuwe innovaties, buiten de eigen muren van je organisatie? Dat begint met een integrale aanpak van de middag en avond zelf. Op de open en natuurlijke locatie van Radio Kootwijk hebben we een inspirerende meeting georganiseerd voor nieuwe en bestaande leden.

Apeldoorn wordt de IT stad van Nederland
Direct werd in de opening door Andre Simonse, verantwoordelijk voor cross overs binnen het netwerk, de toon gezet. Apeldoorn wordt de IT stad van Nederland. Hans Bossenbroek, oprichter Luminis, was daarover enthousiast en kritisch tegelijk. Direct stelde hij de vragen ‘welk onderscheidend vermogen heeft Apeldoorn, welke propositie dragen we uit en staan we ook echt open voor nieuwe invloeden en ideeën’. Direct was er aandacht voor zijn presentatie en gaf Hans een bevlogen verhaal over het ontstaan en laten werken van open innovatie, buiten je eigen organisatie en bestaande markt. Stop met van binnen naar buiten te denken en sta open voor alles wat van buiten op je afkomt. Uiteindelijk liggen buiten de (klant)behoeftes en ervaringen.

Goed partnermanagement bepalend voor succes
Heel duidelijk kwam naar voren dat goed partnermanagement bepalend is voor het succes. Vertrouwen geven en hebben op een resultaat dat nu nog niet bekend is. Dat betekend durven open stellen en echt willen leren van elkaar. In de discussie kwam dit terug in hoeveel geweldige initiatieven er al zijn binnen de organisatie rondom innovatie en direct aansluitend hoe die ideeën ingezet kunnen worden in het netwerk. De aanwezige organisaties gaf het stof tot nadenken over ‘wat kom ik halen en wat ga ik brengen in dit netwerk’.

De conclusie van deze directiemeeting mag dan ook zeker zijn dat iedereen wil innoveren, met elkaar en het netwerk daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.