Op 19 september jl. stond alweer de vierde kennissessie van het jaar, ditmaal over blockchain op de kalender.

De meeste deelnemers waren wel op de hoogte van het feit dat blockchain de datastructuur achter het bitcoin netwerk is. Maar hoe dat precies werkt behoefde gezien nog wel enige uitleg. Voormalig trainee bij de gemeente Apeldoorn Maarten Nap wist hier wel raad mee. Inmiddels is hij werkzaam bij zorginstituut Nederland als blockchain consultant.
In zijn verhaal ging hij in op het ontstaan van blockchain, de toegevoegde waarde en de randvoorwaarden. Dit alles om te verduidelijken hoe je administratieve processen kunt vereenvoudigen waar veel partijen bij betrokken zijn en waarbij rekening wordt gehouden met juridische en technische aspecten.

Na de pauze nam Arthur Dallau het stokje over. Arthur heeft bijna 5 jaar ervaring als directeur van de Nederlandse vereniging voor burgerzaken en is voor zichzelf begonnen met “De Toekomst Begint Nu”. Dat hij wel raad weet met toekomstige ontwikkelingen liet hij direct blijken. Daar waar voor de meesten van ons de toekomst nog ver weg is praat hij moeiteloos over innovatie en  ontwikkelingen in complexe situaties, waarin blockchain ook in belangrijke mate een rol kan spelen.

De avond vloog voorbij en de aanwezigen waren het er over eens dat er zeker nog en vervolg moet komen op deze blockchain sessie.