In 2014 kwam ik in contact met Apeldoorn-IT. Mijn eerste gedachte ‘wat een vaag netwerk’. Ik had geen idee welke waarde ik kon bieden en waar ik waarde kon halen. Niet veel later was mijn verbazing groot. Ik ontdekte wat een kracht dit netwerk had.

Kracht
Netwerken staat voor mensen met dezelfde interesses samenbrengen, om samen tot nieuwe mogelijkheden te komen. Daar begint mijn hart sneller van te kloppen.

Dat is de reden dat ik al jaren met veel plezier verbonden ben aan Hollander Techniek. Kennis en mens centraal stellen leidt tot nieuwe toepassingen. Daar sta ik voor, daar staat Hollander Techniek voor en daar staat ook dit netwerk voor. Ik geloof wanneer je mensen bij elkaar brengt er de ruimte is om te innoveren, mensen gaan bewegen en kwaliteiten worden benut.

Dat is dan ook onze kracht: IT-ers met elkaar te verbinden en nieuwe samenwerkingen met elkaar aangaan.

Bewegen richting de toekomst
Met IT binnen Hollander techniek, verzorgen we niet alleen integrale automatisering voor grote retailers in Nederland, maar realiseren we ook management software om productielijnen te optimaliseren.

Een andere sterke ontwikkeling waar Hollander Techniek mee bezig is, is zorgdomotica binnen de zorg, met het doel om het zorgproces te verbeteren. Het gaat ons niet om IT, maar de verandering van het proces. Is dit te ver gegrepen vanuit een technisch bedrijf? Dit is de beweging richting de toekomst, waar IT een belangrijk onderdeel van gaat vormen. Hierin heb je je omgeving nodig om deze beweging te maken.

Verbinding in het netwerk
En dan Apeldoorn-IT? We raken hierboven de essentie. De toekomst is vernieuwend en dit doe je niet meer alleen als bedrijf. De mix van doelgerichte commerciële bedrijven en ondersteunende organisatie, zet Apeldoorn-IT scherp in de waarde die we voor elkaar hebben. De openheid binnen het netwerk geeft ons de mogelijkheid om naar elkaar toe te groeien. Niet dat het netwerk je iets geeft, maar de waarde ligt in de verbinding tussen de deelnemers die elkaar vinden.

Cross-overs tussen netwerken
Als stuurgroeplid, mag ik de connectie vormen in de werkgroep innovatie. De werkgroep die zich richt op de cross-overs naar de deelnemers in andere netwerken (o.a. zorg, cleantech, media, toerisme). Binnen de cross-overs worden partijen uitgedaagd om toekomstige problemen te delen en samen te werken aan een oplossingsrichting.

Dit heeft er al toe geleidt dat er verbinding is ontstaan met zorgpartijen waar het juist draait om het proces en IT daar ondersteunend aan moet zijn.

Toekomstdroom
Als netwerk hebben we onze ambities vastgelegd, waar we de komende jaren ons op gaan focussen. Mijn eigen droom is dat alle Apeldoornse bedrijven/instellingen bij IT uitdagingen samenwerking gaan opzoeken binnen het groeiende netwerk om samen tot iets nieuws te komen.

Van vaag naar onderweg
Is Apeldoorn-IT nog steeds vaag voor mij? Nee, dit netwerk is de toekomst. Juist samen waarde creëren en gezamenlijk nieuwe toepassingen laten ontstaan, verbindt ons met de economie in Apeldoorn. We staan aan het begin, maar het netwerk geeft het je de mogelijkheid om op weg te gaan.

Andre Simonse