Software- en technologiebedrijf Luminis organiseert op zaterdag 1 juli 2017 het wereldwijde IT-event voor kinderen, Devoxx4Kids, in Apeldoorn. Tijdens Devoxx4Kids volgen kinderen tussen de 10 en 14 jaar interactieve workshops, waarbij het doel is kinderen creatiever met computers om te laten gaan en hen kennis te laten maken met programmeren.

Programmeren voor kinderen
Ruim 60 kinderen krijgen de gelegenheid om aan drie verschillende programmeersessies deel te nemen, die elk 1.5 uur duren. De jonge programmeurs gaan zelf een robot bouwen en besturen met Lego Mindstorms, een eigen game programmeren in Scratch en een speluitbreiding maken in Minecraft. De dag start vanaf 9 uur met registratie en sluit rond 16.30 uur met een demo. De kinderen presenteren aan hun ouders wat zij in de workshops hebben ontwikkeld.

Devoxx4Kids in Apeldoorn en Enschede
Devoxx4Kids is een wereldwijde organisatie die zich ten doel heeft gesteld om kinderen in aanraking te brengen met programmeren. De stichting doet dit door samen met bedrijven Devoxx4Kids-evenementen te organiseren, waarbij kinderen zelf met de handen aan de knoppen zitten en zodoende spelenderwijs leren programmeren. Luminis is partner van Apeldoorn IT en organiseert naast deze eerste Devoxx4Kids-editie een tweede event eind dit jaar in Enschede.

Registreren voor Devoxx4Kids in Apeldoorn