erben_wennemarsErben Wennemars is enthousiast, gedreven en ambitieus. In zijn presentaties vertelt hij over zijn carrière, letterlijk van vallen tot opstaan. Centraal hierin staan thema’s als persoonlijke ontwikkeling, passie, intrinsieke motivatie en grenzen verleggen. Erben is naast Ruud Veltenaar de keynote spreker op het Apeldoorn IT congres. Kom op 3 november naar Omnisport Apeldoorn en beleef het mee! Bekijk het programma, deelname is kosteloos. Aanmelden kan tot 29 oktober.

Biografie
Erben Wennemars is een echte sprinter. Hij doet alles het liefst zo snel mogelijk. Zijn enthousiasme en gedrevenheid waren op het ijs altijd duidelijk waarneembaar. Zijn slag, zo kenmerkend, krachtig, ongeduldig en getergd. Zijn wil om te winnen was overduidelijk. Erben Wennemars heeft jarenlang gedomineerd op de korte afstanden. Vanaf 1998 behoorde hij tot de absolute top. Samen met Jan Bos was hij de troef op de Olympische Spelen in Nagano in datzelfde jaar. Zijn eerste grote internationale succes boekte Erben in 2003. Hij werd Wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter en een jaar later werd hij Wereldkampioen sprint. In 2004 werd hij vanwege zijn prestaties geëerd met de titel ’Sportman van het Jaar’. In 2005 werd hij weer Wereldkampioen sprint. In 2006 won hij individueel Olympisch brons op de 1.000 meter en op de ploegenachtervolging met Kramer, Verheijen, Ritsma en Tuitert.

Na zijn actieve schaatscarrière werd Erben regelmatig benaderd om zich in te zetten voor verschillende ‘goede doelen’. Dat werd al snel onoverzichtelijk. Erben wilde zélf goed doen. En dus bedacht hij Erbens Natuurijs. Een heerlijk biologische yoghurtijsje dat een jaar lang verkocht werd in de Albert Heijn, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het Jeugdsportfonds. Daarnaast is hij ambassadeur van de Meeùs Runclub. Inmiddels is Erben het vaste gezicht bij de NOS Studio Sport rondom de schaatswedstrijden. Daarnaast is hij elke maandagmiddag te beluisteren in het sportblok bij De Nieuws BV op NPO radio 1. In de zomer van 2014 op De Parade en in mei 2015 in De Kleine Komedie was hij te zien in het theaterprogramma ‘Sportmonologen’ waarbij hij in vijftien minuten zijn persoonlijke verhaal vertelde. In september 2015 kreeg Erben Wennemars de Majoor Bosshardtprijs toebedeeld vanwege zijn werkzaamheden voor het Jeugdsportfonds. SportsSpeakers heeft een exclusieve samenwerking met Erben Wennemars. Indien je meer achtergrond informatie zoekt over Erben, kan je een kijkje nemen op zijn website.