Home/Kennissessie Blockchain
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Blockchain: iedereen heeft het erover, maar wat is het nu eigenlijk? En waarom zou het zo’n grote impact kunnen hebben op de manier waarop we transacties uitvoeren, samenwerken en elkaar vertrouwen? Tijdens deze interactieve kennissessie nemen Jacques Vos en Jolanda ter Maten u mee in de wereld van deze nieuwe technologie: wat is het, hoe werkt het en hoe en waar wordt het al gebruikt?

Jacques Vos zal met name vertellen over de manier waarop het Kadaster al met Blockchain aan de gang is gegaan en met welke resultaten. Hij zal ook een aantal buitenlandse initiatieven bespreken. Jolanda ter Maten zal u meenemen in een aantal ‘use cases’ vanuit Nederland, de noodzaak tot standaardisatie en het werk van de EU Blockchain Observatory & Forum.

Jacques Vos
Jacques is 18 jaar geleden begonnen als kandidaat-notaris op een notariskantoor in Apeldoorn. Na ruim vijf jaar in het notariaat te hebben gewerkt, werd hij bewaarder bij het Kadaster. Als jurist, verantwoordelijk is voor de openbare registers en de basisregistratie kadaster, heeft Jacques tijdens deze functie de studie Recht & IT gevolgd aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Naast een drukke internationale portefeuille onderzoekt hij de mogelijke implementatie van emerging technologies (w.o. artificial intelligence en machine learning) in het recht, geeft hij met enige regelmaat presentaties in binnen- en buitenland en schrijft hij artikelen voor nationale en internationale tijdschriften.


Jolanda ter Maten

Jolanda ter Maten heeft meer dan 25 jaar ervaring in onderwijs, innovatie en nieuwe technologie begrijpelijk maken voor een breed publiek. Haar missie is het verbinden van kennis en mensen met de technologie om duurzame impact te creëren. Op nationaal en internationaal niveau werkt Jolanda als adviseur voor o.a. de ISO, EU en de Dutch Blockchain Coalition, met name op het gebied van use cases en de impact van Blockchain op bedrijf en maatschappij. Ze coördineert en faciliteert multidisciplinaire Blockchain teams en daarnaast ontwikkelt en geeft ze Blockchain trainingen en workshops in binnen- en buitenland voor een grote variëteit aan doelgroepen.

Programma

Het programma start om 17.00 uur en duurt tot ca 20.00 uur. U krijgt tevens een eenvoudige maaltijd aangeboden.

Inschrijven

Er is voor deze sessie plaats voor slechts 30 personen dus meld je snel aan! Stuur vóór 21 juni 2019 een e-mail naar k.koerts@belastingdienst.nl met vermelding van je functie en bedrijfsnaam of bel 06-27 17 98 43.