Home/Silicon Veluwe
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

 

In mei jl. zijn 40 enthousiaste vertegenwoordigers van 9 verschillende organisaties in en rond Apeldoorn aan de slag gegaan met de vraag: ‘Hoe kunnen we samen zorgen dat de beste ICT-talenten bij ons willen werken?’

Onder de deelnemers bevonden zich niet alleen ICT managers en professionals die zich bezighouden met werving & selectie en HRM. Ook docenten van hogescholen én de meest belangrijke doelgroep, trainees en stagiaires, dachten mee over een antwoord op de gestelde vraag.

Om schaarse ICT’ers binnen te halen, moet je je onderscheiden van alle andere werkgevers die op zoek zijn naar (jong) talent. Daarom werd het allereerste Talentenfestival van Apeldoorn IT begeleid door acht Ynnovators, innovatieprocesbegeleiders binnen de overheid. Hierdoor werd de middag een festival aan creatieve werkvormen met verrassende pitches en uitkomsten.

Het winnende idee was ‘Silicon Veluwe’: het profileren van de regio als aantrekkelijk ICT-gebied met een diversiteit aan werkgevers die een grote maatschappelijke waarde hebben.

Silicion Veluwe: een regio waar ICT’ers kunnen werken bij verschillende (overheids)organisaties waarin ze niet zomaar voor een X aantal bedrijven werken, maar hun steentje bijdragen aan de maatschappij. De talentvolle ICT’er wil niet in de Randstad werken, niet in Eindhoven, maar in Silicon Veluwe, dáár gebeurt het!

Silicon Veluwe staat op de agenda! En wel op donderdag 27 september a.s.

Het programma ziet er die dag als volg uit:

12.30 uur      Ontvangst met Lunch

13.15 uur      Gezamenlijke start; waar zijn we vorige keer geëindigd?

13:30 uur      Silicon Veluwe, waar gaan we mee de (arbeids)markt op?

14.30 uur      Concrete uitwerking van de actiepunten aan de hand van 4 thema’s; Werving, Website, Scholen, Uitwisseling/Klussen

15.30 uur      Scrum; aan de slag!

16.30 uur      Gezamenlijke afsluiting; hoever zijn we en wat gaan we de komende tijd doen?