Nieuwe masteropleiding Veiligheid en Digitalisering

Nieuwe masteropleiding Veiligheid en Digitalisering van Saxion Hogeschool, Universiteit Twente en het NIPV start in september 2024 in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn.

Op het snijvlak van veiligheid en digitalisering ontstaan steeds meer vraagstukken die vragen om wetenschappelijke reflectie, onderzoek, en een systematische en interdisciplinaire benadering enerzijds, en concrete oplossingen anderzijds. Het gaat om vraagstukken die complex en urgent zijn, zoals het vergroten van de cyberweerbaarheid van organisaties, het effectief en ethisch omgaan met data in de veiligheidszorg en de omgang met schadelijke gedragingen op social media zoals hatespeech, doxing, desinformatie, en anti-institutioneel complotdenken. Om deze vraagstukken het hoofd te bieden, vraagt de samenleving en het werkveld om hoogopgeleide professionals die ten aanzien van veiligheid en digitalisering een leidende en strategische rol kunnen vervullen.

De masteropleiding Veiligheid en Digitalisering start in september 2024 met de tweejarige deeltijdvariant, en in september 2025 met de eenjarige voltijdvariant.

De masteropleiding bevat de modules: inleiding in digitalisering en veiligheid, veiligheid in een digitaliserende samenleving, veiligheid en digitalisering in organisaties, veiligheidsinterventies in een digitale context, data & intelligence, ontwerpbenaderingen (methodologie), voorbereiding afstudeeronderzoek, afstudeeronderzoek en interdisciplinaire vaardigheden.

De modules worden verzorgd door docent / onderzoekers van de lectoraten Maatschappelijke Veiligheid, Ethiek en Techniek, Modelleren van Maatschappelijke Impact, Data Driven Innovation, Weerbare Democratie en Technologies for Criminal Investigations van Hogeschool Saxion en vakgroep Design and Analysis of Communication Systems van Universiteit Twente en het NIPV.

Heb je interesse in het volgen van de masteropleiding Veiligheid en Digitalisering? Bekijk de opleidingspagina voor meer informatie of plan een kennismakingsgesprek in.

De opleidingspagina vind je hier. Een informatieflyer vind je hier: Flyer_CVD_A5_Master_studie_DEF.

Blijf op de hoogte van
alle ontwikkelingen in Apeldoorn IT stad