Luminis organiseerde op zaterdag 1 juli 2017 een Devoxx4Kids event in Apeldoorn. Devoxx4kids is een wereldwijde beweging die zich tot doel stelt om kinderen te leren programmeren. Tijdens deze uitvoering van Devoxx4Kids volgden meer dan 60 kinderen tussen de 10 en 14 jaar interactieve workshops. Deze workshops, die ook door kinderen worden geleid, hebben het doel om kinderen op verschillende manieren te laten leren wat er mogelijk is met computers. De grote opkomst onderstreept de behoefte van kinderen om meer te begrijpen van programmeren.

Kinderen helpen met programmeren
Ruim 60 kinderen kregen de gelegenheid om bij softwarebedrijf Luminis aan drie soorten programmeersessies deel te nemen. Dit is de eerste keer dat er een Devoxx4Kids-event wordt georganiseerd in Apeldoorn. Leren programmeren lijkt complex door het bestaan van allerlei verschillende programmeertalen. Er zijn echter vele andere vormen van programmeren mogelijk die het voor kinderen mogelijk maakt om op andere manieren te leren programmeren. Daarmee leren kinderen ook de mogelijkheden en beperkingen van computers kennen. Het gebruikte leermateriaal is ontwikkeld door medewerkers van Luminis en is gebaseerd op werkvormen, oefeningen en lessen uit de praktijk van de Devoxx4kids-beweging.

“Het enthousiasme van deze jonge programmeurs spat ervan af! Voor deze leergierige generatie is robotisering al een hedendaags fenomeen”, aldus Marc Teutelink, software-architect bij Luminis.