anton_ruiterApeldoorn en IT is al vele jaren een rode draad in mijn leven. Mijn afstudeerproject van de HIO Enschede deed ik in 1984 bij Philips Data Systems in Apeldoorn. Dit was zo succesvol dat mij direct een contract als C programmeur werd aangeboden. Ik heb tien jaar met veel plezier gewerkt in het kantorencomplex vlakbij de A1, wat zeer goed bereikbaar was voor mij wonende buiten Apeldoorn. In die jaren is het bedrijf meerdere malen van naam veranderd en uiteindelijk overgenomen door Digital Equipment Corporation. Na het behalen van mijn MBA en toen Digital vertrok uit Apeldoorn, heb ik twee jaar elders gewerkt.

In 1996 kwam ik terug in Apeldoorn nadat ik was aangenomen als Projectmanager bij BSO, het succesvolle IT detacheringsbedrijf van Eckart Wintzen. Mijn eerste klus was bij de Belastingdienst en wel in Visionpark, hetzelfde kantorencomplex aan de A1, waarin ik reeds eerder had gewerkt. BSO werd BSO/Origin, Origin en later Atos Origin. In 2000 deed ik een klus bij Centraal Beheer, dat recentelijk onderdeel van Achmea was geworden, middenin het centrum van Apeldoorn. In die periode zijn mijn vrouw en ik op zoek gegaan naar een woning in Apeldoorn en die hebben we gevonden.

Vanaf 2001 woon ik in Apeldoorn, echter mijn werk voor Atos Origin als Competence Unitmanager Java verplaatste zich naar Arnhem, Utrecht en Groningen. De centrale ligging van Apeldoorn aan de kruising van de A1 en A50, maakte het mij makkelijk om met mijn leaseauto oostelijk Nederland te doorkruizen. Na veertien jaar Atos heb ik vier jaar als Development Manager gewerkt in Zwolle, al meer in de buurt van Apeldoorn. Uiteindelijk in 2014 weer terug in Apeldoorn en wel als Manager van de Vakpool Java bij de Belastingdienst.

Vanuit de Belastingdienst ben ik betrokken bij het organiseren van het congres Apeldoorn=IT, dat op 3 november 2016 zal plaats vinden in Omnisport te Apeldoorn. Als lid van het programmateam ben ik samen met IT collega’s van andere Apeldoornse bedrijven bezig om inspirerende sprekers en thema’s te selecteren voor het congres, dat specifiek bedoeld is voor alle IT-ers die wonen en/of werken in Apeldoorn. Want Apeldoorn is IT!

Anton de Ruiter
Lid Programmateam Apeldoorn=IT