Het was een bijzondere setting op die donkere, regenachtige woensdagavond 6 februari in Apeldoorn. Meer dan 300 Javanen hadden de regen getrotseerd en betraden de grote zaal in de Jachtlaankerk. Uit alle hoeken van Apeldoorn kwamen ze, zelfs ver daarbuiten. Wat bracht ze naar deze locatie?

Apeldoorn JUG van start

Deze avond was de eerste Java Meetup van de Apeldoorn Java User Group (JUG). Een mooi samenwerkingsverband van enkele Apeldoornse bedrijven, waar veel Javanen werkzaam zijn.
Het Kadaster, Luminis, Profit4Cloud en de Belastingdienst hebben de handen ineen geslagen om 8 keer per jaar een Java Meetup in Apeldoorn te organiseren. Dit wordt om de beurt door deze bedrijven gedaan op de locatie van het organiserende bedrijf. Het platform Apeldoorn IT is partner van dit initiatief.

Kennisdeling en externe profilering

Het primaire doel van deze Java Meetups is kennisdeling; kruisbestuiving van de Java kennis tussen de Apeldoornse bedrijven onderling. De Apeldoorn JUG is een vakinhoudelijk netwerk van en voor alle Javanen wonend en/of werkend in de regio Apeldoorn. Daarnaast richten zij zich op externe profilering van de interessante, complexe en uitdagende Java opdrachten bij de Apeldoornse bedrijven, wat een positieve invloed zal hebben op de werving van Javanen.

Kick-off met special guest

Deze kick-off van Apeldoorn JUG vroeg om een speciale locatie en een speciale gastspreker, aldus de organisatoren. Robert C. Martin, ook wel bekend als Uncle Bob, was speciaal over gevlogen uit Amerika om de aanwezige Javanen te trakteren op kennis rondom het thema Clean Code. In 2 uur tijd nam hij zijn publiek mee op een tijdreis van de ontwikkeling van de Java programmeertaal.
Maar hij gaf ook stof tot nadenken: wat betekent het nu om een professioneel software developer te zijn? Welke regels zijn er? Wat zijn nu de do’s and don’ts voor de Javanen anno 2019? Voor de aanwezigen vlogen de 2 uur om en nam Robert C, Martin na afloop uitgebreid de tijd voor een foto moment en een signeersessie. De avond werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel. Een top avond voor aanwezigen en organisatie! Zie hier een filmpje met korte impressie van deze avond.

Noteer alvast in de agenda; de volgende Meetup van Apeldoorn JUG staat gepland op 1 april 2019 met als spreker Java Rockstar en Java Champion Sebastian Daschner uit Duitsland.

Wordt lid van de Apeldoorn JUG en dan kan jij je binnenkort aanmelden voor deze Meetup via: https://www.meetup.com/nl-NL/ApeldoornJUG/

Film:                 Louis Ottens, Belastingdienst
Interviews:        Mireille Kneefel, Belastingdienst

V.l.n.r:  Sander Mak (Luminis), Marc Woolderink (Profit4Cloud), Robert C. Martin, Anton de Ruiter (Belastingdienst) en Taco Braber (Kadaster)