hanneke_thomassenVoor de liefde ben ik verhuisd van Brabant naar Gelderland. De verhuizing bracht niet alleen een nieuwe woonomgeving met zich mee, maar ook een zoektocht naar een nieuwe baan. Met mijn commerciële ervaring in de IT wilde ik mijn ambities in deze branche graag voortzetten. Dus ben ik vol goede moed achter de laptop gaan zitten en heb ik Google geopend. Google: vindt voor mij IT bedrijven in Apeldoorn. Het resultaat… geen IT netwerk en al zeker niet meer dan 50 bedrijven die zich bezig houden met IT.

Toch een beetje teleurgesteld heb ik de conclusie getrokken: IT zit in het westen en in Brabant, maar is slecht vertegenwoordigt in Gelderland!

Nu wilde ik mezelf hier toch gaan vestigen en meer gaan binden met Apeldoorn. Dus verspreidde ik onder collega’s dat ik me graag bij een netwerk wilde aansluiten. Zo kwamen ineens het Apeldoorn IT netwerk en het IT congres op mijn pad. Tot mijn volle verbazing kwam ik er achter: Er zit juist veel IT in Apeldoorn. En als je deze bedrijven spreekt hebben ze ook bewust voor Apeldoorn gekozen. Om de roots die ze hier hebben, de ideale ligging richting de rest van Nederland en de andere bedrijven die hier gevestigd zijn.

Maar als ik de IT bedrijven niet kan vinden, hoe vinden ze elkaar dan? Op 3 november organiseren we daarom een IT congres om IT’ers en de bedrijven met elkaar te verbinden. Het congres wordt dan ook een mooie mengeling van overheidsinstanties, commerciële bedrijven, bekende en nieuwe gezichten. Ook geeft het congres nieuw leven aan het Apeldoorn IT netwerk.

Bij het schrijven van deze blog heb ik dan ook zeker Google weer opnieuw geraadpleegd en dit keer kan ik zeggen: het IT netwerk staat op nummer 2!

Hanneke Thomassen