Een groot congres nóg groter maken

 

Het Apeldoorn IT Congres is het grootste IT congres in Oost-Nederland. Met geweldige keynote-sprekers maar vooral ook vele sprekers vanuit Apeldoornse IT bedrijven die daar vele mensen weten te inspireren en te verbinden. Dit congres betekent 1x per 2 jaar een dag op een locatie ergens in Apeldoorn, dit keer Theater Orpheus, waar honderden IT’ers elkaar willen en kunnen ontmoeten. En de ambities die we dit jaar hadden, waren groter dan voorheen.  

 

Verder groeien

Het Apeldoorn IT congres wil verder groeien. Dat wil natuurlijk bijna ieder evenement. Maar wwilden vooral professionaliseren in het verbinden van IT’ers én naast de fysieke bezoekers ook online bezoekers genereren vanwege de beperkende maatregelen die Covid met zich mee brengt.  

 

Wat was daarvoor nodig?

Dat pakten we als organisatie samen op met marketingcommunicatiebureau Factstory. Hier lag een mooie uitdaging en we pakten dit dan ook met elkaar zeer fanatiek op. Waarom? Omdat we Apeldoorn als de IT stad van Nederland op de kaart willen zetten. En we gaven onszelf een extra doel; namelijk een verdubbeling van de bezoekers t.o.v. de laatste keer.  

 

Ik kijk terug op een geslaagd congres met goede sprekers en veel deelnemers. Het tweejaarlijks congres is altijd weer een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen en Apeldoorn op de kaart te zetten als interessante IT-stad. 

–  Marto Boes / Voorzitter Apeldoorn IT 

 

Hoe gingen we te werk?

Een nieuwe website, die was al eerder dit jaar opgeleverd. Met een nieuwe, frisse huisstijl. Op deze huisstijl bouwden we door met een aparte congres pagina. Daar moest alles samen komen wat met het congres te maken had, van sprekers, programma, nieuwsberichten en alle andere nieuwtjes eromheen. Dit alles werd uitgebreid met een campagne op sociale media én we deden dit jaar voor het eerst een outdoor campagne met posters en sandwichborden.  

 

Het resultaat

Er stonden 25 kwalitatief hoogwaardige parallelsessies op ons programma, waarvan 13 via livestream te volgen waren. Ook werden de 3 grote keynotes gestreamd en waren er vanuit onze partners Achmea en Luminis 2 workshops georganiseerd. Verder nog een online beursvloer waar 18 aangesloten Apeldoorn IT bedrijven zichzelf presenteerden en 6 online netwerkcafés waar iedereen elkaar kon ontmoeten en kon verbinden. Bijzonder hier; ieder café had zijn eigen specialisme, bijvoorbeeld Security of Smart City. Natuurlijk ontbraken ook onze wethouders Jeroen Joon en Wim Willems niet die respectievelijk de opening en de afsluiting voor hun rekening namen 

 

Bezoekersaantallen 

In totaal konden we op 200 fysieke bezoekers en hetzelfde aantal online bezoekers rekenen.  

Dit lijkt een tegenvallend aantal als je puur naar de aantallen kijkt. Maar met een persconferentie met wederom aangescherpte Covid maatregelen en een jaar achter de rug waarin evenementen amper mogelijk waren zijn wij zeer tevreden met het resultaat. Dit hebben we met elkaar toch maar weten te bereiken in de momenteel zeer lastige evenementen-markt.   

 

En die verdubbeling van bezoekers?

Dat hebben we niet gehaald. Wat wel gehaald is, is dat we ruim 200 online bezoekers hadden op een online platform waar zij deze dag helemaal live konden meemaken. Fairtual Technologies heeft ons hier op alle vlakken enorm goed bij geholpen samen met de firma Nieuwenhuis (Audiovisuele Apparatuur) uit Apeldoorn en congrescentrum Orpheus die al onze livestreams heeft verzorgd.

 

 

 

Blijf op de hoogte van
alle ontwikkelingen in Apeldoorn IT stad