Netwerkbijeenkomst Artificial Intelligence

Opnieuw fungeerde Proeflokaal de Vlijt als gastheer voor de derde netwerkbijeenkomst van Apeldoorn IT, dit keer met als centraal thema AI/ChatGPT. Hugo Logmans, lid van de stuurgroep en Technical Manager bij Alten Nederland, en Steven Dorrestijn, lector Ethiek en Technologie aan Saxion Hogeschool, verzorgden de inleidende presentaties.

Tijdens de bijeenkomst werden demonstraties gegeven van de toepassingen van AI en ChatGPT in softwareontwikkeling. Er werd besproken welke mogelijkheden de toekomst ons biedt door het gebruik van AI. Daarnaast werden ethische vraagstukken rondom het gebruik van AI en ChatGPT belicht.

De netwerkbijeenkomst trok medewerkers van Apeldoorn IT en bood een informele sfeer waarin levendige discussies met de sprekers plaatsvonden over het onderwerp. Zoals traditiegetrouw werd de bijeenkomst afgesloten met een smakelijk stamppottenbuffet.

Het lectoraat van Steven Dorrestijn staat open voor contacten met bedrijven en organisaties binnen het Apeldoorn IT-netwerk. Meer informatie over het lectoraat is te vinden op hun website: https://www.saxion.nl/onderzoek/meer-onderzoek/ethiek–technologie.

Bovendien zal Steven Dorrestijn op 16 oktober a.s. zijn lectorale rede houden. Meer details hierover zijn te vinden in het nieuwsbericht: “16 okt 2023 | Lectorale rede Steven Dorrestijn | Hogeschool Saxion.”

 

Blijf op de hoogte van
alle ontwikkelingen in Apeldoorn IT stad