Enkele vragen aan Jeroen Werner, directeur van Luminis.
Luminis Apeldoorn is specialist in het ontsluiten, beheren en beheersen van informatie en kennis. Wij ondersteunen opdrachtgevers in het creëren van toegevoegde waarde in de kenniseconomie.
Wij richten ons zodoende op technologieën die ondersteunen bij het ontsluiten en beter presenteren van informatie zoals: semantische technologie, enterprise search, personalisatie & recommendation en filtering.

Kun je jezelf kort voorstellen?
Sinds 1 maart 2015 werk ik met veel plezier als directeur bij Luminis Apeldoorn. Daarmee ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie van alle activiteiten die wij vanuit Luminis ontplooien. In Apeldoorn richten we ons op het realiseren van softwareoplossingen voor klanten in de regio. Naast een passie voor technologie, staan kennisdelen en waarde toevoegen bij klanten centraal. Voor Luminis heb ik naast andere dienstverleners, onder andere gewerkt bij een van de grootste pensioenfondsen van Nederland en ben mijn carrière gestart als professional bij Exact Automatisering in Delft.

Waarom is Luminis partner geworden van Apeldoorn IT?
De belangrijkste reden om lid te worden is om een actieve bijdrage te kunnen leveren aan het versterken van Apeldoorn als aantrekkelijke plek voor IT. In onze ogen kom je juist door samen te werken verder om dit vorm te geven.

Waar zit volgens jou de kracht van Apeldoorn IT?
Door Apeldoorn IT worden heel verschillende organisatie met elkaar verbonden of komen met elkaar in contact wat anders minder snel gebeurt zou zijn. Apeldoorn IT maakt het mogelijk om gezamenlijk oplossingen te zoeken voor vraagstukken als werving en kennisdelen. Als we er gezamenlijk in slagen om Apeldoorn aantrekkelijk te maken als vestigingsplaats of een plezierige omgeving om te werken helpt dit ons allen met het vinden en behouden van werknemers. Daarbij wordt het makkelijker voor die werknemers om in het netwerk van Apeldoorn IT vakgenoten te op te zoeken en kennis te delen.

Welke rol speelt Luminis hier in?
De positie die wij graag innemen is dat wij als kennis- en innovatie partner, als het om software ontwikkelen gaat, is die van delen van onze kennis in de regio. In onze ogen is innovatie gebaat met kennisdelen en interesse in elkaars problematiek, juist daar willen we graag een actieve rol in spelen. Zo organiseren we bijvoorbeeld regelmatig kennissessies die vrij toegankelijk zijn. Een ander initiatief dat hier bij aansluit is het jaarlijks organiseren bij ons op kantoor van Devoxx4kids, een manier om kinderen enthousiast te maken voor het vak van software ontwikkelen.

Hoe zie jij Apeldoorn IT en Luminis over 5 jaar? Ambitie?
Luminis ondersteunt heel graag het initiatief van de gemeente Apeldoorn om de stad op de kaart te zetten als een uitdagende ICT regio. De zoektocht naar één of meerdere gezamenlijke onderwerpen ziet Luminis als een goede manier om focus te hebben en onderscheidend te zijn ten opzichte van andere steden of regio’s. Voor Luminis is focus op software ontwikkeling en het vormgeven van innovatie een van de lange termijn doelen, niet zozeer groei. Hier ligt ook de parallel met Apeldoorn IT in mijn ogen, focus op wat we doen en waarom.