Het netwerk Apeldoorn-IT kent meerdere cross-overs. Eén van deze cross-overs is met de branche Zorg. In de cross-over verbindt Apeldoorn IT zorgorganisaties en IT bedrijven op diverse thema’s die spelen in de markt. Met elkaar geven we hier invulling aan.

Samenwerkingen
De vierde sessie heeft plaatsgevonden op 1 maart jl. bij Atlant en stond in het teken van ‘Samenwerken aan’. Er is sprake van een mooie samenwerking tussen de volgende Apeldoornse bedrijven: Hollander Techniek, Atlant, Riwis, Verian, ’s Heerenloo, Luminis, KPN, Gelre Ziekenhuis en ook de Gemeente Apeldoorn, afdeling WMO. Zij werken samen aan drie actuele thema’s waar mens, proces en technologie samen komen.

Kernwaarde
Iedere sessie wordt er door een van de aangesloten organisaties een nieuwe kernwaarde bepaald waar de cross-over voor staat. Deze keer was de beurt aan Riwis. De volgende kernwaarde wordt:
1 + 1 = 3. Met elkaar bereik je meer en hou je een open blik voor nieuwe toepassingen, ontwikkelingen en kansen. Als zorginstelling ben je voor de cliënt een schakel in zijn keten en heb je andere nodig om de cliënt goed te bedienen.

Inspiratiesessie
Nadat ieder thema een update had gegeven waar ze mee bezig zijn en tegen welke uitdagingen ze aan lopen, werd het woord gegeven aan Matthijs Bobeldijk van New Business Lab. Hij nam de besproken punten mee in zijn verhaal en maakte van belemmeringen direct mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat er niet alleen gedacht wordt aan innoveren en samenwerken maar dat er nu ook tools aangereikt zijn om het te gaan doen.

Van denken naar doen
En juist dat doen is waar alle deelnemende organisaties veel zin in hebben. In de volgende sessie, gepland op 26 april, wordt er verder invulling gegeven aan de vertaalslag van denken naar doen.