Hackathon Hack4care 

Eind 2020 vond de digitale hackathon ‘Hack4care” plaats. Negen teams van verschillende onderwijs instellingen en young professionals streden om de eerste plaats met slimme oplossingen voor Zorg op afstand. Dit event vond plaats in het kader van de landelijke Smart City week. 

Winnende team: Wondzorg op afstand 

In 24 uur moesten de teams met een creatieve oplossing komen voor aangeleverde vraagstukken. Daarnaast waren er gedurende de dag inspirerende webinars te volgen van onder meer Arko van Brakel, directeur Cleantech regio en Marjolein den Ouden, lector Gezondheid & Technologie bij Saxion.  De winnaars, het team van Universiteit Twente, bedachten een oplossing voor het meekijken met wondzorg op afstand, in opdracht van Zorggroep Apeldoorn e.o. De komende tijd gaan zij met het prijzengeld van 3000 euro de oplossing verder uitwerken.  

Jury en opdrachtgevers onder de indruk 

Juryvoorzitter Wim Willems, wethouder Gemeente Apeldoorn: ‘Ik ben onder de indruk van de creativiteit van de verschillende teams en hoe zij innovatieve technieken inzetten om aan de ene kant de zorgverlener te ontlasten en aan de andere kant het voor de patiënt of cliënt makkelijker te maken’Ook de opdrachtgever van het winnende team, Zorggroep Apeldoorn, is enthousiast. “Zo mooi om te zien dat het team vanuit de eindgebruiker heeft gedacht, en daarmee een bruikbaar idee heeft afgeleverd” aldus Wendy Leenheer, Verpleegkundige bij ZGA.  

Initiatief Apeldoorn IT 

De hackathon is een initiatief van Apeldoorn ITDaarnaast werkten aan Hack4Care mee Zorgaanbieder Verian, Zorggroep Apeldooorn e.o., WGV Zorg en Welzijn, Novel-T en Aventus. Het initiatief is ondersteund door de Economische Alliantie Apeldoorn en de gemeente Apeldoorn.  

Het filmpje van de prijsuitreiking 

https://youtu.be/jPvWYNJoorY 

Blijf op de hoogte van
alle ontwikkelingen in Apeldoorn IT stad