Luminis: innovatief op de arbeidsmarkt, innovatief in de IT

Luminis is een innovatief IT-bedrijf in Apeldoorn dat organisaties helpt te innoveren door complexe technologieën toegankelijk te maken. Een hele mond vol. Om dat verder toe te lichten, spraken we met Louis Pouwels, die ons een kijkje gaf in de wereld van Luminis en hun rol binnen Apeldoorn IT.

Wat doet Luminis precies?

Luminis is in 2002 opgericht en heeft sindsdien een indrukwekkende groei doorgemaakt. Met meer dan 150 medewerkers en vestigingen in Apeldoorn, Arnhem, Amsterdam en Rijswijk, helpt Luminis organisaties bij het versnellen van hun innovatieprocessen. Louis vertelt: “Wij helpen bedrijven om complexe technologieën te omarmen, zodat ze sneller en efficiënter kunnen innoveren. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van apps en het analyseren van data.” Sinds bijna 2 jaar maakt Luminis onderdeel uit van Yuma, waarmee we organisaties end-to-end helpen met hun digitale transformatie.

sidbeeld_2b_continue-it

Een concreet voorbeeld van een project in Apeldoorn is de app die Luminis ontwikkelde voor BDR Thermea (Remeha). Met deze app kunnen gebruikers hun verwarmingsketel eenvoudig bedienen. Daarnaast werkt Luminis aan een app voor installateurs om warmtepompen efficiënter te installeren en helpt het een andere klant bij het voorspellen van energieverbruik op basis van data-analyse.

 

Belangrijke thema’s

De uitdagingen van een klant zijn het vertrekpunt van Luminis, hierbij moet je denken aan het verhogen van omzet of verlagen van kosten, het creëren van een competitief voordeel, verbeteren van efficiency, riskmanagement, duurzaamheid of verbeteren van positionering van een bedrijf. “Bedrijven moeten in staat zijn om snel te reageren op veranderingen en uitdagingen het hoofd te bieden. En alhoewel we deze uitdagingen met IT services willen oplossen, raken we hiermee ook aan changemanagement en speelt veiligheid & security een steeds grotere rol” legt Louis uit.

 

In de spotlight: Alten

Performing ahead of the crowd

Daarnaast speelt de krapte op de arbeidsmarkt een grote rol. Om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn als werkgever, wordt hier dan ook veel in geïnvesteerd door Luminis. “We investeren veel in leren en ontwikkelen. Onze ontwikkelaars krijgen alle ruimte om certificaten te halen en cursussen te volgen. . We hebben bijvoorbeeld het leerprogramma, Accelerate, opgezet met onder andere de Belastingdienst, waarin mensen in achttien maanden tijd leren wat normaal in vier tot vijf jaar zou gebeuren, technisch maar ook op het vlak van human skills”

 

De visie van Luminis is duidelijk: “Performing ahead of the crowd.” Dit betekent dat het bedrijf voorop wil lopen door vakmanschap, delen van kennis en eigenaarschap te bevorderen. “We willen altijd beter worden in ons vak en dit ook erkend zien door onze opdrachtgevers,” aldus Louis.

 

 

Aansluiting bij Apeldoorn IT

Luminis is aangesloten bij Apeldoorn IT vanwege de sterke lokale aanwezigheid en het waardevolle netwerk dat het biedt. Louis vertelt: “Het Apeldoorn IT congres is heel nuttig voor ons. Hier bespreken we thema’s met elkaar en gaan we inhoudelijk op de materie in. Ook komend jaar staat de arbeidsmarkt op de agenda en zijn we geïnteresseerd in de gesprekken die we daarover gaan voeren.”

 

De keuze voor Apeldoorn IT is logisch voor Luminis, gezien hun betrokkenheid bij de regio en het zakendoen met diverse lokale partijen. “Wij zien dit netwerk als een kans om kennis te delen en samen te werken aan innovatieve oplossingen,” zegt Louis.