Daar waar medewerkers als echte rockstars worden behandeld

 

Team Rockstars IT… niet meteen een voordehand liggende naam voor een High-End IT dienstverlener. Maar al snel wordt duidelijk dat deze naam juist heel goed past bij dit bedrijf.

We geven je graag een exclusieve blik achter de schermen bij Team Rockstars IT, een entiteit met de stellige overtuiging dat alles draait om het werkgeluk van de medewerkers. Zij zijn de sterren en vanaf nu noemen we ze dan ook Rockstars.

Voor dit artikel spraken wij met Jeroen Broeksma (Managing Director regio East) en Erik Mertz (Head of Sales regio East) en vertellen ze alles over wat het betekent voor Team Rockstars IT om een people-first organisatie te zijn, hun visie op de toekomst, maar natuurlijk ook waarom ze lid zijn geworden van Apeldoorn IT.

sidbeeld_2b_continue-it

Wat doen jullie precies bij Rockstars IT?

Bij Team Rockstars IT zetten we ons in om de IT-sector een nieuw gezicht te geven. Geïnspireerd door de zorg en aandacht die artiesten en topsporters genieten, bieden we onze IT-professionals – onze Rockstars – een zelfde soort podium waarop ze kunnen schitteren. Van de vrijheid om projecten te kiezen en een transparant beloningsmodel tot een eigen dedicated Talentmanager, alles draait om het werkgeluk van onze IT’ers,” vertelt Jeroen. De mensen zetten wij radicaal op #1, we hebben er zelfs een boek over geschreven, ‘de Rockstars Methode’. Erik vult vervolgens aan: “Met ambities die even groot zijn als ons enthousiasme, richten we ons op het helpen van bedrijven op gebied van software ontwikkeling, cloud en data. Dit doen we op basis van detachering, advies & consultancy en projecten. Daarbij focussen we ons steeds meer op sectorspecifieke oplossingen. Echter alles in de overtuiging; onze mensen zijn de sterren.”

 

Hoe ziet werkgeluk op één er in de praktijk uit?

Daar zijn genoeg voorbeelden van. “De basis voor de Rockstar is zijn of haar eigen Talentmanager. De Talentmanager is niet alleen toegewijd aan de loopbaan van de Rockstar, maar is ook de helpende hand bij allerlei overige zaken. Dat kan soms ook in de privésfeer liggen, bij mooie momenten maar ook bij verdrietige momenten. Een voorbeeld is dat we de samenwerking hebben gezocht met een hypotheekverstrekker, om zo onze Rockstars nog beter te kunnen helpen bij het verkrijgen van een hypotheek op basis van hoe wij onze arbeidsvoorwaarden hebben ingeregeld.

Jeroen: “Wij kijken naar wat de mensen drijft, wat ze nodig hebben en wat belangrijk is in hun leven. Zo is in ons werkveld en ons beloningsmodel kennisopbouw en kennisbehoud ontzettend belangrijk. We hebben daarom verschillende tribes (o.a. Java, Cloud & DevOps, Agile en Data) opgericht waar kennisdeling centraal staat, aangevuld met een eigen leeromgeving genaamd de ‘Rockademy’. Daarnaast  zit iedere Rockstar in een regionale hub; onze zogeheten Chapters. Zodat je als Rockstar dichtbij huis, met streekgenoten samenwerkt op een project en gemakkelijker mee kan doen met sociale evenementen. Weinig reistijd en dus 100% focus op impact.”


Hoe zien jullie de toekomst tegemoet?

Kijkend naar de toekomst, verwachten we een verdere verschuiving naar AI en een grotere nadruk op duurzame IT-dienstverlening. We verdiepen daarom onze branchekennis en scherpen onze proposities verder aan, met bijzondere aandacht voor sectoren waar we maatschappelijke impact kunnen maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de energietransitie en de impact daarvan op IT.


En hoe zien jullie jullie rol binnen Apeldoorn IT
?

Onze aansluiting bij Apeldoorn IT symboliseert de verbintenis met de regio en onze ambitie om kennis te delen en samen te werken. Met activiteiten die variërend kunnen zijn van events tot DNA-talks over werkgeluk, zetten we ons in voor de groei van dit platform.

Door ons te richten op de behoeften van onze Rockstars en klanten, en door actief deel te nemen aan het Apeldoorn IT-netwerk, werken we samen aan een toekomst waarin IT niet alleen over technologie gaat, maar vooral over de mensen erachter.

Benieuwd hoe jij met dit mooie bedrijf kunt rocken? Het bedrijf waar alles draait om het maken van impact en het vieren van succes?

Ga naar de website van Team Rockstars! 

Rock on, Team Rockstars IT.