Apeldoorn: woongenot en ondernemend

Apeldoorn is op de eerste plaats een stad van vele kwaliteiten. Het is in oppervlak een grote gemeente met diverse dorpen en een stedelijke kern in een groene omgeving.
De stad Apeldoorn heeft een uitgebreid woonaanbod met een veelheid aan zorg-, onderwijs- en culturele voorzieningen in een ruime moderne setting. Het vrijetijdsaanbod van Apeldoorn is veelzijdig, variërend van een groene, natuurlijke omgeving en een rijk horeca- en winkelaanbod tot bekende grote attracties en culturele instellingen.
Comfortabele familiestad staat voor een zeer aantrekkelijke combinatie van een divers woonaanbod en goede voorzieningen voor jong en oud. Voeg daaraan toe de diverse arbeidsmarkt, het evenwichtige culturele, groene en ruimtelijke karakter van Apeldoorn, een actief verenigingsleven en de goede bereikbaarheid en je hebt een stad die het beste van verschillende werelden weet te combineren.

Minder bekend over Apeldoorn is dat Apeldoorn ook een ondernemende/werkstad is. Naast “even Apeldoorn bellen” Centraal Beheer Achmea zijn er meerdere regionale en landelijke hoofdkantoren, zoals de Belastingdienst, het Kadaster, Arcadis en Agrifirm. Daarnaast heeft Apeldoorn een heel diverse economie, met een clustering op het gebied van zorg, ict, toerisme, logistiek, clean tech en een hoogwaardige maakindustrie bestaande uit grote en middelgrote bedrijven tot zzp-ers. Apeldoorn probeert deze bedrijven vast te houden en te faciliteren in haar ontwikkeling. Apeldoorn biedt ook vele interessante bedrijfslocaties en heeft een actief beleid als het gaat om het ondersteunen van bedrijven die op zoek zijn naar een goede vestigingslocatie.

Werken bij Gemeente Apeldoorn

Kijk voor het actuele vacature overzicht op: https://www.apeldoorn.nl/werkenvoorapeldoorn/onze-vacatures