Natuur, groen en apen: IT-partij Betabit bevindt zich op het mooiste plekje van Apeldoorn

Een prachtige rustige en groene omgeving, daar mag Emile Voogt dagelijks in werken. Zo af en toe laat zich zelfs een aapje zien. De medewerkers van Betabit mogen zich namelijk gelukkig prijzen met hun kantoorlocatie in het Congrescentrum De St@art aan de rand van de Apenheul. Als Operationeel Regiomanager ligt de nadruk in de werkzaamheden van Emile op het menselijke aspect. En dat doet hij met veel plezier. We spraken hem over zijn werk, over Betabit, over IT én uiteraard over de Apenheul.

Emile, wat is er nou zo mooi in jouw werk?

“Ik werk met mensen. De IT-branche en commerciële rollen hebben altijd op mijn visitekaartje gestaan, maar de laatste twee jaar mag ik daar het menselijke aspect aan toevoegen. En wat ik daar zo leuk aan vind, is het kijken waarom mensen dingen doen die ze doen. Om ze te zien groeien. Ik wil mensen graag begrijpen en helpen hun groeipad te realiseren. Mijn werk is dus meer dan recruitment en sollicitatiegesprekken. Het is de drijfveren van mensen ontdekken en ze verder helpen. Dat menselijke zit nou eenmaal in mij.”

sidbeeld_2b_continue-it

Interessant. En hoe vertaalt zich dit in jullie werkveld?

“Als ik mijn rol goed vervul en collega’s help om ambities waar te maken, kunnen zij op hun beurt klanten helpen om hun ambities te realiseren. Wij zijn gespecialiseerd in Microsoft technologie, en dan met name in Microsoft Azure. Deze toepassing richt zich op het werken in de cloud. Met de innovatiemogelijkheden van het Azure-platform helpen wij klanten hun software optimaal in te richten, zodat zij kunnen innoveren en hun bedrijfsdoelstellingen realiseren. Dit doen we voor startups maar ook grotere partijen. Bijvoorbeeld verzekeraars.”

 

Wat maakt Microsoft Azure voor jullie zo baanbrekend?

“Het is een heel flexibel platform. Het is eenvoudig uit te breiden, je kan het makkelijk aan je wensen aanpassen en je betaalt enkel voor de services die je gebruikt. Bovendien is het extreem veilig. Dat moet ook wel met alle cybercriminaliteit in de wereld. Daarbij past Azure goed bij onze doelgroep. In tegenstelling tot AWS of Google Cloud Platform richt Microsoft Azure zich echt op developers; hoe maken we het hen zo makkelijk mogelijk? Die vraag stellen wij ons ook binnen Betabit. En bij onze klanten. Dit zijn met name partijen voor wie software belangrijk is en die in meer of mindere mate eigen developers in dienst hebben, maar behoefte hebben aan meer kennis. Die wens vervullen wij dan op basis van consultancy.”

 

Hoe zie je de toekomst van Microsoft Azure dan voor je?

“Die is heel groot. Microsoft ontwikkelt Azure steeds verder en we zien in de praktijk al dat dit het werk van developers steeds makkelijker maakt. Ook de kwaliteit wordt steeds belangrijker. Uiteindelijk zorgt het voor meer efficiëntie bij developers. Daar willen we zoveel mogelijk developers bij helpen en bieden daarom diverse softwaretrainingen aan.  Bijvoorbeeld hoe je op een veilige manier met de inzet van Azure, software kan ontwikkelen. Of onze OWASP top 10 security training.”

sidbeeld_continue-it

Wat zijn leuke projecten die jullie de afgelopen tijd hebben gedaan?

“Dat zijn er heel veel! En bovendien zijn dat veelzijdige projecten. Zo hebben we een startup geholpen om een app te bouwen die volledig aansluit bij hun wensen om de markt te betreden. Hetzelfde hebben we gedaan voor een thuiszorgorganisatie. De bouw en het beheer van de app ligt dan bij ons. Een ander project was voor een grote softwareleverancier die hun software beter wilde beveiligen, en verder wilden ontwikkelen en verbeteren. Een van onze adviseurs heeft daar in-house geholpen bij de migratie naar Azure. Hij heeft meegebouwd en leverde zo extra capaciteit. Zo leveren wij waardevol werk.”

En wat was in jouw eigen werkzaamheden het leukste project?

“Dat was toch wel het maken van een tweede thuis voor collega’s die in de omgeving van Apeldoorn wonen. Wij zitten namelijk pas sinds september vorig jaar op deze locatie. Onze andere locaties zijn meer westelijk en zuidelijk georiënteerd: Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Eindhoven. Daar vind je de drukte, hier vind je de rust. Mijn uitdaging op deze locatie is om ervoor te zorgen dat collega’s zich thuis voelen en met veel plezier naar hun werk komen. En uiteraard willen we ook nieuwe klanten en medewerkers in deze regio vinden.”

 

Vandaar ook de aansluiting bij Apeldoorn IT?

“Deels. We zijn nieuw in Apeldoorn en ik maak graag vrienden. Enerzijds willen we kennis opdoen, maar we willen ook heel graag onze eigen kennis delen. Apeldoorn IT is een heel mooie plek hiervoor. Zo leren wij over thema’s in IT en kunnen wij ook ons steentje bijdragen aan andere organisaties en developers. Inmiddels hebben we al veel leuke gesprekken gehad en hebben we goed kunnen netwerken. Zo bieden we meerwaarde aan elkaar.”