Even voorstellen: nieuw lid Malamute!

Een malamute is een opvallende, oersterke sledehond. En precies dat is wat het Apeldoornse IT-bedrijf Malamute wil zijn: een betrouwbare kartrekker. Malamute is opgericht door Sanne Lempers en Daniël Hulshof. Allebei hebben ze jarenlange ervaring in verschillende rollen in onder andere de voedsel-, farma, olie- en gasindustrie. Met Malamute richten ze zich op het maken van dashboards.

Kunnen jullie vertellen wat jullie precies doen?

Sanne: “Sterk visuele dashboards helpen om het grote plaatje te blijven zien en de rust te vinden in een organisatie om aan de belangrijke zaken te blijven werken, in plaats van alleen aan de urgente. Binnen bedrijven is heel veel data beschikbaar. Die data wordt soms wel op vijf verschillende plekken verzameld. Er worden wel rapportages van gemaakt, maar die worden maar zelden gecombineerd met de data van andere afdelingen. De kracht van onze dashboards zit in het combineren van data die op verschillende manieren en om verschillende redenen wordt verzameld. Door die op één plek te krijgen, heb je een single point of truth en heeft de werkvloer dezelfde stuurinformatie als het management. Zo kun je meer agile werken.”

Jan van Veen

Voor wat voor soort klanten werken jullie?

Daniël: “Onze klanten komen overwegend uit de foodindustrie en de farmacie. Maar we werken ook voor andere assetbeheerders die niet in de traditionele zin produceren, zoals bijvoorbeeld een drinkwaterbedrijf. Organisaties met hoge kwaliteitseisen, dat is de overkoepelende factor. Onze klanten zitten door heel Nederland en zelfs daar buiten.”

 

Vanwaar dan de band met Apeldoorn IT?

Daniël: “Wij zijn gevestigd in Apeldoorn en komen zelf uit de regio. Een netwerk zoals Apeldoorn IT is goed voor de contacten en voor onderlinge kennisdeling. Ik hou van mijn stad en draag daar graag aan bij. Mijn doel is om ook mee te gaan doen aan de bestuursvergaderingen. Ik wil graag meedenken over hoe we het platform kunnen laten groeien binnen Apeldoorn.” Sanne vult aan: “Kennis delen is heel belangrijk. Wij zijn te klein om iedereen zelf te kunnen bedienen, dus samenwerking is heel belangrijk. We hebben helemaal niet de intentie om zelf de hele markt te bedienen, dus dan is het goed om raakvlakken te hebben met andere IT bedrijven in de stad.”

 

Wat kunnen jullie Apeldoorn IT brengen?

Sanne: “Wij hopen heel veel energie te gaan brengen! We zijn innovatief en enthousiasmerend en hebben zeer specifieke kennis. Zo’n kennisnetwerk kan fungeren als gezamenlijk R&D platform. Iedereen heeft zijn eigen specialistische kennis, daar kunnen we samen alleen maar van profiteren.”

 

En wat hopen jullie te halen?

Daniël: “Ik kom zeker niet om kaartjes te scoren. Het gaat om de langere termijn, investeren in relaties en Apeldoorn op de kaart zetten als IT stad. Samen kunnen we zorgen dat we nieuw talent naar de stad trekken en binnenhouden. Er zitten zeer interessante, hoogtechnologische werkgevers in Apeldoorn. Als club waar die kennis lokaal ontwikkeld wordt, kun je de concurrentie aangaan met de Randstad. Door samenwerking te zoeken met scholen in de regio, kun je dat alleen maar versterken. Ik wil ook graag meedenken over de plannen voor de stad. Er zijn allerlei projecten om de stad mooier en leefbaarder te houden. Het zou toch gaaf zijn als je bepaalde keuzes ook op datagebied kunt motiveren?”