DIGITALE VEILIGHEID
Kenniscentrum Digitale Veiligheid
De Koninklijke Marechaussee, de Politieacademie, Stichting Aventus, hogeschool Saxion en de Universiteit Twente gaan samen met de gemeente Apeldoorn en Apeldoornse bedrijven een kenniscentrum ontwikkelen dat bijdraagt aan de veiligheid in onze steeds digitalere samenleving.
Ontwikkelingen in de informatietechnologie gaan snel. De mogelijkheden lijken onbegrensd. Nieuwe technologieën brengen echter ook risico’s met zich mee. Denk aan identiteitsfraude, hacking of diefstal van bankgegevens. In het kenniscentrum voor Digitale Veiligheid kan straks aanstormend talent met de nieuwste ontwikkelingen op veiligheidsgebied kennismaken. Dit met op maat gesneden onderwijstrajecten op het terrein van cyber security en cyber crime op het niveau van bachelor en master.
Digitale veiligheid initiatieven en projecten
Apeldoorn IT steunt initiatief met adhesieverklaring
De partners en leden van Apeldoorn IT zien de ontwikkeling van het kenniscentrum voor Digitale Veiligheid als een kansrijk en belangrijk initiatief. Juist op het thema van digitale veiligheid hebben bedrijven een grote opgave. De zoektocht naar kennispartners en naar jong talent kan goed ondersteund worden vanuit het kenniscentrum. Apeldoorn IT steunt het initiatief dan ook van harte en wil graag met de initiatiefnemers samenwerken om een succes te maken van het centrum en de binnen het centrum vormgegeven opleidingen. Dit heeft ertoe geleid dat Apeldoorn IT in 2020 een adhesieverklaring heeft afgegeven ter ondersteuning van de totstandkoming van het centrum.
Kenniscentrum Universiteit Twente
De Universiteit Twente heeft eind 2020 aangekondigd dat zij eind 2021 een locatie gaat openen in Apeldoorn aan het Stationsplein 50. Op deze locatie wordt het kenniscentrum voor Digitale Veiligheid verder vormgegeven. Het kenniscentrum zal de begane grond een de eerste verdieping van het gebouw gaan gebruiken. Er wordt een plan gemaakt voor de inrichting van het gebouw. Alles is erop gericht op eind 2021, begin 2022 het kenniscentrum feestelijk te openen.
Klankbordgroep Digitale Veiligheid
Apeldoorn IT start een klankbordgroep Digitale Veiligheid. Deze klankbordgroep wordt de gesprekspartner voor het kenniscentrum. Apeldoorn IT wil op deze manier input leveren aan de verdere vormgeving van het centrum en meedenken over het opleidingsprogramma en de wijze waarop samengewerkt kan worden met de Apeldoornse IT-bedrijven.
“De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven in het kenniscentrum biedt mooie kansen voor innovatie. Op die manier werkt het als een vliegwiel voor economische ontwikkeling en meer werkgelegenheid. Als college ontvangen we de onderwijsinstellingen en hun studenten dan ook met open armen.”
Wethouder Jeroen Joon Apeldoorn