Saab

Saab

Saab bedient de wereldmarkt met wereld-leidende producten, diensten en oplossingen van defensie tot burger beveiliging. Met vestigingen op elk continent, ontwikkelt en verbetert Saab continu nieuwe technologie om aan de veranderende vraag van haar klanten tegemoet te komen.

De meest belangrijke afzetgebieden zijn Europa, Zuid Afrika, Australië en de Verenigde Staten. Saab telt ongeveer 14.000 medewerkers en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer € 2,8 miljard waarvan 20% wordt geïnvesteerd in research and development.

In Nederland zijn ongeveer 200 medewerkers werkzaam op de twee productielocaties in Apeldoorn en Zeist. In Apeldoorn wordt software ontwikkeld voor de zeevaart en kustwacht. In Zeist ligt de nadruk op software ontwikkeling voor hydrografische en geospatiale applicaties.

Onze oplossingen voor zeevaart en kustwacht worden gebruikt in schepen, havens en langs kusten over de hele wereld. De hydrografische en geospatiale applicaties worden gebruikt door klanten in zowel de commerciële, academische als overheidssector die data gebruiken voor het in kaart brengen van oceanen en projecten op het vasteland.