Nextgen Procesoperators in flexible manufacturing 

De club van beste MKB!deeën 

 

Op maandag 17 mei 2021 werd OVSoftware welkom geheten bij de club van beste MKB!deeënMaurice Kruse, Sander Verhoef en Lucas Harbers ontvingen de subsidie cheque voor het project “Nextgen Procesoperators in flexible manufacturing”. Op symbolische wijze hebben demissionair Staatssecretaris Mona Keijzer en demissionair minister Wouter Koolmees deze subsidie overhandigd. 

 

Trainingsplatform 

In dit project wordt een Mixed (MR) Reality trainingsplatform gerealiseerd. Hiermee leren procesoperators sneller, autonomer én kunnen zij direct in het productieproces meelopen. Het platform halveert de onboardingtijd van nieuwe procesoperators en faciliteert medewerkers zonder technische achtergrond om tot een hoogwaardige procesoperator opgeleid te worden. 

Samenwerking  

TotalReality en OVSoftware vervullen bestuursfuncties in de Industrial Reality Hub (IRH). 

De IRH  is een consortium van 17 partners die werkzaam zijn in AR/VR technologie. De Hub heeft de Nederlandse fieldlab status en is door de Europese commissie erkend als Digital Innovation Hub voor industriële AR/VR. OVSoftware levert de verbinding voor de toepassing van AR/VR. In samenwerking met Europastry gaan Total Reality en OVSoftware een Mixed Reality trainingsplatform realiseren. Europastry is een familiebedrijf dat marktleider is in de sector van bevroren brooddeeg. Ze willen zich snel en flexibel kunnen aanpassen aan de nieuwe markttrends, zodat ze hun klanten wereldwijd de beste en meest innovatieve oplossingen kunnen aanreiken.  

Total Reality en OVSoftware voorzien in een virtuele weergave van de flexibele productielijnen. Daarmee kan een nieuwe medewerker al met de productielijn oefenen voordat hij/zij in de fabriek is geweest.    

Succesverhal OVSoftware